Contact | Disclaimer    
Pellicaan Advocaten heeft met de specialisten van Mazars Paardekooper Hoffman N.V. en Mazars Berenschot Corporate Finance een team opgezet dat ondernemers kan bijstaan bij een ingrijpende en unieke gebeurtenis: de opvolging en/of overdracht van de onderneming.

Bij een opvolgings- of overdrachttraject is de kennis en ervaring van de adviseurs uit de diverse disciplines nodig. Een goede onderlinge samenwerking tussen deze adviseurs is essentieel voor een gestructureerd en soepel verloop van het proces. Hierdoor wordt met name de snelheid van het proces gemaximaliseerd en tegelijkertijd worden de bijbehorende kosten geminimaliseerd.

Wij hebben een team van specialisten voor u samengesteld die reeds jaren met elkaar samenwerken en u ieder vanuit hun eigen discipline gezamenlijk begeleiden.
Het team bestaat uit:

1. advocaten met specifieke kennis van overnames, bedrijfsopvolgingen, herstructureringen en van onderhandelen en gedegen kennis op het gebied van:
- ondernemingsrecht, waaronder intellectueel eigendomsrecht;
- vennootschapsrecht,
- financiering en zekerheden,
- arbeidsrecht

2. fiscalisten met specifieke kennis van estate planning, toepassen van (bedrijfsopvolgings)faciliteiten en vrijstellingen, herstructureringen en gedegen kennis op het gebied van vennootschapsbelasting, BTW en loonbelasting en sociale premies.

3. financieel specialisten, waaronder specialisten (corporate finance) in het verzorgen
van waarderingen en financieringen en een accountant.

Het bedrijfsopvolgingsteam werkt vanuit de diverse vestigingen van Pellicaan Advocaten, MBCF en Mazars Paardekooper Hoffman. Wij hebben hierdoor landelijke dekking en kunnen altijd vanuit uw regio werken.

De integrale aanpak wordt benadrukt doordat wij de samenwerking met u aanvangen met een inventarisatie en analyse van de gewenste structuur vanuit alle disciplines. Zo kan in een vroeg stadium van het traject de juiste en voordeligste route worden bepaald vanuit fiscaal én juridisch oogpunt.

Vervolgens ontvangt u na de inventarisatie een integraal plan van aanpak en een offerte voor de kosten van alle disciplines. Wij streven daarbij naar vaste prijsafspraken, zodat ook de kosten voor u transparant zijn.

Voor een gesprek kunt u contact opnemen met ons onder telefoonnummer 020-2060 655 of 020 – 20 60 330. U kunt vragen naar Kirsten van der Zwan (Pellicaan Advocaten) of Daniel Kuyff (MBCF). Mocht u in de buurt van een andere vestiging van Pellicaan Advocaten of MBCF of Mazars zijn gevestigd, zoals Rotterdam, Eindhoven, Utrecht, Nijmegen, Den Haag of Apeldoorn, dan kan het gesprek ook daar op kantoor plaatsvinden.
OR verplicht zonder interesse werknemers?

In artikel 2 van de Wet op de Ondernemingsraden is bepaald dat de ondernemer verplicht is een ondernemingsraad in te stellen wanneer er meer dan 50 personen werkzaam zijn in de onderneming. Het komt echter regelmatig voor dat er bij de werknemers geen interesse bestaat in een ondernemingsraad. Is de werkgever dan desalniettemin verplicht een Ondernemingsraad in te stellen? > Lees verder..


> Bekijk alle Actualiteiten